Måltidskasser Test – Find den bedste måltidskasse

Måltidskasser test 2018

I denne måltidskasser test undersøger vi nogle af de bedste forhandlere af måltidskasser på det danske marked. For mange danskere er det helt uoverskueligt at skulle forberede et sundt og nærende måltid mad hver eneste aften.  Aftensmåltidet kan således hurtigt gå hen at blive en træls pligt for mange. Med en måltidskasse kan du dog hurtigt og nemt få sund mad på bordet hver dag. Her får du leveret en kasse indeholdende råvarer direkte til din dør. Du slipper således for at handle ind, og retterne er desuden nemme at tilberede. Der findes dog i dag masser af muligheder, når det kommer til måltidskasser. Vi vil derfor her præsentere dig for vores måltidskasser test, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken der er den bedste måltidskasse til dig eller din familie.

RetNemt

➤ Fra 349 kr. pr. uge

Den første forhandler i denne måltidskasser test – i håbet om at finde den bedste måltidskasse – er RetNemt Måltidskasser. Her får du leveret din måltidskasse direkte til din hoveddør inden klokken 17, og du kan vælge imellem 10 kasser alt efter dine ønsker og behov. Vælg eksempelvis børnevenlig mad, mad med fisk, udenlandsk mad og så videre. Samtlige måltidskasser indeholder alle de råvarer, du skal bruge til at kreere et sundt og nærende måltid mad. Herudover medfølger en simpel opskrift i kassen, som alle vil kunne finde ud af at følge. Man behøver således ikke at være en erfaren kok for at kunne vælge en måltidskasse fra RetNemt. En anden fordel er således også at deres måltider ikke tager mere end 30 minutter at lave.

Friske råvarer

Måltidskasser testHos RetNemt får du udelukkende gode og friske råvarer, hvor de fleste desuden er økologiske. Ydermere er deres retter nøje sammensat, og de tilbyder over 600 retter, hvorfor der nok skal være noget for enhver smag. Derudover skal det nævnes, at du får mange fordele hos RetNemt. Du får blandt andet gratis udbringning ved bestillinger over 600 kroner. Samtidig får du et uforpligtende medlemskab, hvilket vil sige, at du altid kan afmelde dit medlemskab igen, såfremt det ønskes. Du vil desuden modtage en mail hver uge, hvor du kan læse om næste uges retter, og du får således mulighed for nemt og hurtigt at ændre dem indtil blot 1-3 dage før, at de bliver leveret til dig.

Hos RetNemt inddeler de deres måltidskasser i 10 forskellige kategorier. På den måde sikrer de, at der vil være noget for enhver smag. De sørger hele tiden for at opgradere sine kategorier ved at tilbyde en helt ny ret hver uge i hver kategori. Vælg eksempelvis kategorien ”RetHurtig” med en masse økologiske råvarer, og hvor det ikke tager mere end 20 minutter om at lave et måltid mad. Du kan også vælge kategorien ”RetSund” til dig, der ønsker at ændre din livsstil. Her får du naturligvis masser af spændende opskrifter på ekstra sunde retter. Trænger du til lidt forkælelse i hverdagen, tilbyder RetNemt også kategorien ”RetLuksuriøs”. Her får du en måltidskasse med masser af lækre råvarer, og der er nok til, at dine gæster også kan spise med.

Aarstiderne

➤ Fra 423 kr. pr. uge

Aarstidernes mission er at genskabe glæden ved et måltid mad, som desuden altid består af masser af smagsoplevelser samt gode og ikke mindst sunde råvarer. Nogle af kerneværdierne hos dem er blandt andet økologi, kvalitet, omtanke og vækst. De udvikler alle deres opskrifter i et landkøkken på Nordsjælland. Hos Aarstiderne har de inddelt deres måltidskasser i fem forskellige kategorier: De grønneste, De hurtigste, De velkendte, De nysgerrige og De slankeste. Inden for hver af disse kategorier finder du yderligere en masse valgmuligheder. Hos Aarstiderne kan du således vælge hele 20 forskellige varianter. Der er altså god mulighed for at kunne finde en måltidskasse, som lever op til lige netop dine ønsker.

Blandt deres mere populære måltidskasser finder du blandt andet ”Vegetarkassen”, der naturligvis indebærer grønne måltider. Det er altså ideelt til dig, der lige er blevet vegetar, og derfor ikke har så meget erfaring med dette. Den er dog også for dig, der har været vegetar over en længere periode. Retterne i denne måltidskasse tager omkring 45 minutter at lave. Du kan også vælge måltidskassen ”Livretter”, hvor retterne tager mellem 30-45 minutter at lave. Denne kasse indeholder de mere velkendte favoritter, dog med et grønt tvist. Det er altså retter, der alle er inspireret af de gode gamle klassikere, men i en sundere variant med masser af grøntsager og smag. Aarstiderne er også kendte for ”Børnefamiliekassen”, som indeholder velkendte og enkle retter, hvor børnene nemt kan hjælpe til.

Stor variation

Med måltidskasser fra Aarstiderne vil du med garanti få masser af ny inspiration til aftensmaden. De skifter således hver eneste uge menuerne i alle deres måltidskasser. Ydermere kan børnene nemt deltage i forberedelserne af måltiderne, og det giver anledning til masser af kvalitetstid. Aarstiderne sørger desuden for at tilpasse kassens indhold med antal personer og valgte dage, så du undgår unødvendig madspild. Alle varer er 100 % økologiske med undtagelse af fisk. De kommer fra landbrug og avlere fra både Danmark og udlandet.

Du kan nemt opsige dit abonnement hos Aarstiderne, og det kan du gøre helt indtil 1-2 dage til næste levering. Du kan også ændre din bestilling 1-2 dage før leveringen. Ydermere bliver samtlige opskrifter skrevet af et hold dygtige og erfarne kokke, som brænder for at lave velsmagende måltider med sunde og økologiske råvarer.

Kokkens Hverdagsmad

➤ Fra 349 kr. pr. uge

Som en del af Catering Danmark har Kokkens Hverdagsmad masser af erfaring at trække på.  De har mere end 50 år i branchen, og derfor også med i vores måltidskasser test. Som kunde hos Kokkens Hverdagsmad kan du vælge imellem fire måltidskasser i forskellige størrelser. Indholdet vil derfor altid passe med antallet af personer. Du kan eksempelvis vælge størrelsen ”single”, ”familie” eller ”stor familie”. Her går man desuden aldrig på kompromis med kvaliteten, og du får således sunde og varierende retter hver uge med gode råvarer.

Det særlige ved måltidskasserne hos Kokkens Hverdagsmad er, at kokkene laver maden for dig. Det vil sige, at maden er tilberedt, når du modtager den. Du skal som udgangspunkt derfor blot varme og anrette maden. Det tager derfor ikke mere end 20 minutter at få et sundt og nærende måltid på bordet med en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad. Det er altså i den grad det oplagte valg for dig, der har en travl hverdag.

Du modtager en måltidskasse om mandagen indeholdende fire komplette retter. Disse bliver leveret i en flamingokasse, der er yderst praktisk, og kan desuden holde maden kold. Derudover kan du udskifte en ret i kassen med en anden, hvis det ønskes, så du sikrer dig, at alle synes om det, der bliver serveret. Du kan også justere antallet af kuverter, og det kan du endda gøre fra dag til dag. Der er ingen tvivl om, at Kokkens Hverdagsmad er en yderst fleksibel forhandler med forståelse for, at hverdagen i en dansk familie sjældent er ens.

Det sunde valg

Sund måltidskasse

Hos Kokkens Hverdagsmad får du desuden mulighed for at vælge måltidskassen ”Sund Balance”. Her får du ekstra mange grøntsager, færre kalorier og flere fibre. Det er således det oplagte valg for dig, der ønsker en grønnere måltidskasse. Denne kan desuden sagtens nydes af hele familien, og indeholder også en kødløs dag hver uge. Det skal dog nævnes, at du ikke har samme mulighed for at ændre i retterne, som det ellers er muligt. Du kan også vælge at supplere din måltidskasse med delikatesser, hvis du eksempelvis ønsker at forkæle dig selv lidt ekstra i hverdagen. Det er også oplagt, såfremt du eksempelvis skal have gæster på besøg. Vælg blandt andet ristede kikærter, mørk baguettes, persillepesto eller græske oksefrikadeller.

Skagen Food

➤ Fra 343 kr. pr. uge

Vores næste forhandler i denne måltidskasser test er forhandleren Skagen Food. Her er visionen at skabe gode madoplevelser, hvor du som kunde får kvalitetsråvarer bragt hjem til din hoveddør. De skaber således en kobling mellem havet og din hoveddør. Hos Skagen Food kan du således bestille en fast levering af friske råvarer og fisk. Du kan både få levering hver uge, hver 2. uge eller hver 4. uge. Udover de komplette måltidskasser kan du også i stedet vælge blot at få leveret enten fisk, kød, frugt og grønt, ost og så videre. Endelig kan du også købe ekstravarer i dit abonnement, der passer til sæsonen. Eksempler på det kunne være varmrøget laks, jomfruhummer, fiskefrikadeller og så videre.

Skagen Food er altså det rette valg for dig, der ønsker frisk fisk fra bølgen blå. Samtlige råvarer bliver leveret af leverandører, som Skagen Food indgår i et tæt samarbejde med. Ydermere ønsker de primært fisk fanget i danske have, og fisken i måltidskasserne vil som regel ikke være mere end to til fire dage gammel. Det tager ikke mere end 10-30 minutter at lave et sundt og lækkert aftensmåltid med en måltidskasse fra Skagen Food. Der medfølger foruden den friske fisk eller kvalitetskød masser af økologiske grøntsager og andet velsmagende tilbehør.

Stor fleksibilitet

Skagen Food tilbyder 10 forskellige måltidskasser, og én af deres mest populære kasser er ”SkagenKassen”. Her får du spændende og inspirerende opskrifter. Desuden vil to måltider være med fisk og dermed følger desuden masser af økologiske grøntsager. Du kan også vælge ”PescetarKassen”, der både indeholder vegetar- og fiskeretter. Eller hvad med ”LynKassen”, der både indeholder fjerkræ, kød og fisk? Denne består af de velkendte hverdagsretter, dog med et tvist, og du skal ikke bruge mere end 20-30 minutter på hver ret. En anden populær måltidskasse fra Skagen Food er ”FavoritKassen”. Her får du både fjerkræ, kød og fisk samt råvarer fra friland. Du er garanteret masser af inspiration, da der medfølger overraskende og spændende opskrifter, som kommer omkring alle verdens kulinariske hjørner.

Udover måltidskasser kan du hos Skagen Food også bestille ”FiskeKasser”, som de dagligt køber fra auktioner rundt omkring i Nordjylland. På den måde kan du hurtigt og nemt komme til at spise mere fisk i hverdagen. Du er på den måde garanteret velsmagende opskrifter på sæsonens fisk, og dermed også masser variation. Endelig er de fleste fisk i ”FiskeKassen” håndfileteret, og der er ingen ben i dem.

Simple Feast

➤ Fra 584 kr. pr. uge

Den næste forhandler i denne måltidskasser test, hvor vi undersøger forskellige forhandlere i jagten på at finde den bedste måltidskasse, er Simple Feast. Hos Simple Feast kan du vælge imellem to menuer, den vegetariske og den veganske. Disse er begge 100% økologiske. De består af tre velsmagende og sunde aftenmåltider, som du nemt og hurtigt kan anrette. Den valgte menu bliver leveret lige til din hoveddør. Du skal blot varme og anrette maden, da kokkene hos Simple Feast har klaret alt andet for dig. Det vil således ikke tage dig mere end 10 minutter at kreere aftensmåltidet med en måltidskasse fra Simple Feast. Dette giver dig masser af fritid i din hverdag, som du kan bruge på andre vigtige ting.

Bæredygtighed er vigtigt

Vegertar måltidskasser

Hos Simple Feast arbejder de ud fra grundtanken om, at alt skal være bæredygtigt. Det gør de blandt andet ved at undgå kød i deres menuer. De benytter derudover hverken flamingokasser eller plastik. På den måde er de nemlig med til at skabe en så bæredygtig måltidsløsning for dig som muligt. I denne forbindelse skal det også nævnes, at du som kunde ikke binder dig til noget hos Simple Feast. Det vil sige, at du både kan bestille med og uden abonnement, og du kan også nemt springe leveringer over, såfremt det ønskes. Simple Feast er derfor oplagt at inddrage i vores måltidskasser test.

Hos Simple Feast kan du vælge at bestille deres ”Ugekasser”. Disse består af tre lækre aftenmåltider, og det kunne eksempelvis være grøntsagsbolognese og spaghetti, stegte svampe i burgerboller og linsefrikadeller og lun kartoffelsalat. Vælg enten ”Green Feast”, som består af vegetariske retter eller ”Vegan Feast” uden animalske produkter. Retterne vil som regel bestå af et varmt element samt en lækker salat, dip og brød. Du kan også vælge ”Comfort food”, der består af fire simreretter. Disse er selvfølgelig også alle økologiske og serveringsklar på blot 10 minutter.

Det skal desuden nævnes, at samtlige måltider er uden e-numre og konserveringsmidler. Simple Feast benytter sig af en særlig henkogningsmetode, hvilket betyder, at der er minimum tre ugers holdbarhed på alle deres retter. Vælg imellem fire og otte glas i din kasse. Så leverer Simple Feast lige til din hoveddør. En ret kunne her eksempelvis bestå i en mild tunestisk gryderet med chili og peberfrugter eller en tikka masala.

Den Grønne Asparges

➤ Fra 409 kr. pr. uge

Vores næste forhandler i denne måltidskasser test er Den Grønne Asparges. Her ønsker de at gøre det nemmere for dig at lave sund og nærende hverdagsmad helt fra bunden, og det er således deres vision. De ser en klar værdi i, at man selv laver sin mad fra bunden. På den måde kan man selv kan lære at lave sund mad og få en bedre forståelse for, hvad man egentlig spiser. Det kan Den Grønne Asparges hjælpe dig med, da de laver opskrifterne, udvælger råvarerne og sørger for at få dem bragt hjem til din adresse. De sørger desuden for, at råvarerne primært bliver leveret af lokale producenter. på den måde sikrer de, at kvaliteten er i orden.

Hos Den Grønne Asparges får du desuden andre muligheder end blot måltidskasser. Du kan blandt andet vælge at få leveret gode vine sammen med din måltidskasse. Herudover kan du også bestille weekendkasser, så du kan imponere dine gæster. Endelig kan du også vælge at bestille en råvarekasse, der består af sæsonens lækre grøntsager, kød og frisk fisk.

Hos Den Grønne Asparges kan du vælge imellem tre forskellige måltidskasser: ”Familiekassen”, “Inspirationskassen” og ”Lightkassen”. Alle kasser består af enten tre eller fire måltider om ugen. Ydermere kan du selv vælge størrelse, så du er sikker på, at indholdet passer med antal personer i familien. Vælg eksempelvis ”Familiekassen”, der består af måltider, som alle kan være med til at lave, og du er selvfølgelig garanteret en hurtig tilberedning. Inspirationskassen består af klassiske hverdagsretter med inspiration fra alle verdens hjørner, så du kan få afprøvet en masse nye råvarer og spændende smage.

Du vælger selv

Endelig kan du vælge Lightkassen, der er det oplagte valg for dig, der ønsker en sundere livsstil. Denne består naturligvis af en masse grøntsager. Det skal desuden nævnes, at de hos Den Grønne Asparges leverer gratis i hele Danmark. Der er heller ingen bindingsperiode på dit medlemskab. Om du er en familie eller blot én person, er således underordnet. Den Grønne Asparges har en måltidskasse til alle, og derfor også med i vores måltidskasser test.

Med en måltidskasse fra Den Grønne Asparges vil du nemmere kunne lave sund og nærende hverdagsmad hver dag helt fra bunden. Du er sikret friske råvarer, ligesom du desuden bliver guidet igennem alle retterne, så alle kan være med. Måltidskassen indeholder altså alle de råvarer, som du har brug for til at tilberede et komplet aftensmåltid fra bunden. Du skal derfor blot selv have enkelte basisvarer.

Sund takeaway

➤ Fra 512 kr. pr. uge

Vi slutter denne måltidskasser test af med Sundtakeaway, hvor du får leveret færdiglavet og sund mad lige til din hoveddør. De leverer to gange om ugen, og en måltidskasse indeholder mad til tre dage af gangen. Du kan helt selv vælge, hvorvidt du ønsker at få leveret mad til tre dage om ugen eller til seks dage, og derudover kan du også selv vælge, hvorvidt du ønsker at bestille en måltidskasse for én uge, eller om du i stedet vil bestille for fire uger. I måltidskassen får du som sagt leveret færdiglavet mad, og du skal således blot varme det op før servering. Der følger en vejledning med alle kasser, så du altid ved præcis, hvad der skal gøres.

Du kan vælge imellem forskellige måltidskasser, alt efter om du ønsker at få leveret en uge ad gangen, eller om du ønsker at få leveret fire uger ad gangen. Herudover kan du også vælge ”Familiepakken”, ”Slankepakken” og ”Vegetarkassen”. Vælg eksempelvis en ”Slankepakke” indeholdende tre måltider og to mellemmåltider, der vil kunne række til seks ugedage. Du kan også vælge Vegetarkassen, der både findes i en slanke-udgave og i en almindelig udgave, og her er du garanteret mad til en hel dag, da der også medfølger mellemmåltider. Det kan indebære alt fra en nøddemix til frugt. Udover forskellige måltidskasser kan du hos Sundtakeaway også få leveret en tre dages juicekur, som består af tre forskellige slags juice. Som en bonus kan du også få bragt forfriskninger til døren, såsom iste og koldskål.

Start din nye sunde livsstil

Hos Sundtakeaway får du altså mulighed for at spise sund og nærende mad, der er inspireret af de officielle anbefalinger, og det unikke ved Sundtakeaway er, at du seks dage ugentligt kan få leveret hele fem måltider. Det vil altså sige, at du stort set aldrig mere behøver at bruge tid på at handle ind og lave mad selv igen, og denne ekstra tid kan du således vælge at bruge på noget andet i dit liv.

Sundtakeaway giver dig altså mulighed for at spare masser af tid i din travle dagligdag samtidig med, at du er sikret en velsmagende og varieret kost, da alle retter er inspireret af næringsstofanbefalingerne. Det betyder blandt andet, at samtlige måltidskasser hos Sundtakeaway består af en masse grøntsager, da kroppen på den måde er sikret alle de mikronæringsstoffer, som den har behov for at få. Alle menuer er godkendt af en ernæringsekspert, hvilket er din garanti for kvalitet og et sundt alternativ.

Få mere tid i din hverdag med en måltidskasse

De fleste danskere i dag har en travl hverdag med karriere, børn, hund og hus, og det kan således være svært at skulle planlægge et sundt måltid mad hver dag, handle ind til det og lave det. I vores måltidskasser test er det klart at den største fordel ved en måltidskasse, at du dermed slipper for dette, så du på den måde får mere tid i din dagligdag, som du kan bruge på noget vigtigere. Når du bestiller en måltidskasse, bliver den leveret direkte hjem til din hoveddør, så den står klar til dig, når du kommer hjem fra arbejde.

Herudover følger der enkle opskrifter med, så du nemt vil kunne lave et velsmagende og nærende måltid mad for din familie på ingen tid. En anden fordel ved måltidskassen er, at du heller ikke behøver at handle ind så ofte, og du vil således spare mange penge på unødvendige impulskøb, og endelig vil du få afprøvet en helt masse nye retter, som du med garanti aldrig har smagt før. Med vores måltidskasser test håber vi du har fundet en løsning, der passer til lige præcis dit behov.

“Jeg har prøvet at få måltidskasser fra et par forskellige leverandører og fælles for dem alle er, at det er nemt og hurtigt, hvilket jeg er meget tilfreds med. Måltidskasserne bliver leveret til tiden, og jeg har prøvet både at få leveret hver uge og hver anden i en periode. Uanset hvad anbefaler jeg det og giver 5 stjerner.”

Simone Dahl

★★★★★

Indsend også din bedømmelse af vores tjeneste på Maaltidskasserne.dk – klik her