Menu

Sådan fungerer måltidskasser

Hvordan fungerer måltidskasser?

Konceptet med at få leveret en måltidskasse er efterhånden kendt blandt de fleste danskere. Ved at bestille en måltidskasse får du alle nødvendige råvarer bragt lige til din dør, så du kan lave sund og nem aftensmad til hele familien. På den måde slipper du således for selv at skulle handle ind, og det giver derfor masser af overskud i en ellers travl dagligdag.

Dog er der stadig uvished for mange omkring, hvordan det egentlig fungerer i praksis, og hvordan man bestiller en måltidskasse hos de enkelte forhandlere. Disse spørgsmål kan du heldigvis få besvaret her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en miniguide til, hvordan man bestiller en måltidskasse hos disse ni følgende forhandlere:

Vælg imellem mange muligheder efter ønske og behov

Hvordan fungerer måltidskasser?

Hos RetNemt har de gjort det så nemt som muligt for dig at få varieret og sund aftensmad på bordet hver eneste aften. Så kan du få tid til de vigtigere ting i livet. Ønsker du at bestille en måltidskasse hos RetNemt, skal du blot gå ind på deres hjemmeside. Her vil du få forskellige valgmuligheder alt efter dine ønsker og behov.

Du skal blandt andet angive, hvor tit du ønsker at få mad leveret til døren, hvor mange personer det gælder for og hvor mange dage en levering skal gælde til. Endelig skal du angive, om der er noget mad, du ikke kan tåle eller lide. Du bestemmer desuden selv, hvor og hvornår på dagen, du ønsker, at RetNemt skal bringe råvarerne ud. De vil dog senest blive leveret til din hoveddør klokken 17.00.

Det smarte ved at vælge RetNemt som forhandler er ydermere, at det ikke er nødvendigt for dig at være hjemme på leveringstidspunktet. Råvarerne bliver nemlig leveret i en kølekasse. Måltidskassen, du modtager, indeholder en simpel opskrift, en madplan samt friske råvarer, som du får brug for, for at lave sund og varieret mad.

Få mulighed for at udskifte enkelte retter og tilbehør

Når du skal bestille en måltidskasse hos Kokkens Hverdagsmad, vælger du på deres hjemmeside hvilken uge, du gerne vil modtage kassen. Herefter vælger du den måltidskasse, der passer til din families behov. Du kan vælge størrelserne single, lille familie, familie eller stor familie. Du kan derudover vælge måltidskassen Sund Balance, som fås til enten to eller fire personer.

Det smarte ved Kokkens Hverdagsmad er, at du har mulighed for at udskifte enten hele retten en dag i den valgte menu eller blot tilbehøret. Du har udover dét også mulighed for at justere i antallet af kuverter, hvis du eksempelvis finder ud af i sidste øjeblik, at du får gæster en aften. Det skal dog nævnes, at det er vigtigt, at du sørger for at afslutte din bestilling fuldstændigt sammen med eventuelle rettelser onsdag klokken 23:59. Dette kan ikke nå at registrere i deres system. Måltidskassen vil herefter blive leveret direkte til din hoveddør den følgende mandag i tidsrummet mellem klokken 6.00 og klokken 17.00. Du bør derfor være særligt opmærksom på, om den står i skygge.

Ændr i din bestilling én dag før levering

Hos Aarstiderne skal du først og fremmest vælge, hvor mange personer måltidskassen skal være til. Her kan du vælge alt fra måltidskasser til én person og helt op til fem personer. Herefter kan du vælge imellem fem overordnede hovedgrupper, som de har valgt at inddele deres måltidskasser i. Dette er henholdsvis

  • De grønneste
  • De hurtigste
  • De velkendte
  • De nysgerrige
  • De slankeste

Under hver af disse fem kategorier finder du yderligere en række muligheder. Der er hos Aarstiderne således rigtig mange forskellige måltidskasser at vælge imellem. Når du har valgt den ønskede måltidskasse, skal du vælge kasseantal, leveringsfrekvens samt dato for første levering. Udover dette skal du udfylde leveringsoplysningerne, da du er ny kunde og herefter godkende forretningsbetingelserne. Det skal desuden nævnes, at det er muligt for dig at ændre i din bestilling helt frem til én enkelt dag før leveringen. Hos Aarstiderne sørger deres chauffører for at bringe dine bestilte varer lige til din dør, og du behøver ikke at være hjemme på leveringstidspunktet. På søndage og mandage vil varerne blive kørt ud mellem klokken 00:00 og 17:00. På tirsdage, onsdage og torsdage bliver de kørt ud i tidsrummet 02:00 til 17:00.

Få et medlemskab uden binding

Vælger du Den Grønne Asparges som din forhandler af en sund måltidskasse, skal du først vælge en kasse, der passer til din familie, og du har her tre forskellige valgmuligheder. Herefter vælger du selv, om du ønsker, at din måltidskasse skal indeholde tre eller fire måltider, samt hvor mange personer kassen skal række til. Ydermere skal du vælge, hvor tit du ønsker at modtage den, og herefter klikker du blot på bestil. Du skal nu indtaste leveringsadressen, og hvilken dato du gerne vil modtage den første måltidskasse.

Når du har tilknyttet dit betalingskort, vil betalingen fremover foregå automatisk, så du ikke behøver at tænke på det mere. Med et abonnement hos Den Grønne Asparges vil du modtage en måltidskasse hver uge eller hver anden uge, og det er desuden nemt og hurtigt at ændre både i antal personer og måltider, hvilket du kan gøre på deres hjemmeside. Det skal dog gøres inden torsdag klokken 23:59. Her kan du desuden frit holde en pause fra dit medlemskab eller afmelde det, hvis du ønsker det.

Vælg mellem vegetariske og veganske, økologiske menuer

Hos Simple Feast skal du først vælge den kasse, du ønsker. Her kan du vælge imellem veganske og vegetariske måltidskasser, som begge er økologiske og desuden består af tre aftensmåltider. Du kan desuden på deres hjemmeside få et overblik over, hvad menuen består af den kommende uge for de forskellige måltidskasser. Så kan du nemmere beslutte dig for, hvilken type kasse der passer bedst til din families behov.

Det skal desuden nævnes, at du som kunde hos Simple Feast ikke binder dig til noget. Det vil sige, at du både vil kunne foretage en bestilling med og uden abonnement. Herudover kan du nemt og hurtigt springe leveringer over. Når du har valgt din kasse, vil den blive leveret lige til din hoveddør. Du behøver ikke at være hjemme på leveringstidspunktet. Det er underordnet, om du bor i en opgang, der er låst af, da Simple Feast altid lykkes med at få leveret kassen. Ellers vil de ringe til dig, så I i fællesskab kan finde frem til en god og holdbar løsning.

Få friske råvarer leveret lige til hoveddøren

På Skagenfoods hjemmeside kan du vælge imellem forskellige måltidskasser. Du kan ud for hver kasse se, hvor mange personer og dage den gælder for, hvor lang tid tilberedningen vil tage, hvad den koster, og hvad prisen er per kuvert. Ydermere vil det stå angivet, om der er tale om varmt eller koldt tilbehør. Når du skal bestille måltidskassen, trykker du blot på bestil ud for den kasse, du ønsker. Herefter angiver du leveringsdagen, samt hvor ofte du ønsker at få leveret en måltidskasse. Det skal her nævnes, at leveringsdagen vil afhænge af dit postnummer.

Hernæst vil måltidskasserne blive transporteret i løbet af aftenen, og det gør de med kølebil, så råvarerne er sikret at kunne holde sig friske, hvorefter kassen vil blive leveret til din dør i løbet af den følgende dag. Når måltidskassen bliver leveret hos dig, vil den kunne holde den rette temperatur indtil klokken 17.00, og du behøver således ikke skynde dig hjem fra arbejde for at sætte den i køleskabet. Sammen med de friske og lækre råvarer indeholder kassen en opskrift, som du desuden vil modtage via mail.

Bestem selv, hvordan betalingen skal foregå

Når du skal bestille en måltidskasse hos Sundtakeaway, skal du svare på, hvorvidt du ønsker at få mad, der vil kunne række til tre eller seks dage om ugen. Ydermere skal du angive, hvor mange af måltiderne, du gerne vil have, alt efter om du kun ønsker et aftensmåltid eksempelvis. Hos Sundtakeaway har de lavet alle måltiderne som færdige pakker. Dette vil sige, at du blot skal beslutte dig for, hvor mange af hver pakke du vil have.

Herudover skal du angive, hvilken uge du ønsker at starte med at få måltidskassen leveret. Første gang du bestiller din måltidskasse hos Sundtakeaway skal du desuden vælge, om du gerne vil betale med abonnementsaftale eller kort. Konceptet her er altså, at du kan vælge, om du ønsker at få mad til tre dage om ugen eller til seks dage om ugen. Herudover kan du selv bestemme, om du ønsker at bestille for blot en enkelt uge, eller om du vil tilmelde dig for fire uger. Såfremt du vælger den sidste mulighed, vil du tilmed kunne spare penge på bestillingen. På Sundtakeaways hjemmeside kan du desuden få et overblik over menuplanen. Maden til mandag, tirsdag og onsdag leveres enten fredag eller lørdag, mens mad til torsdag, fredag og lørdag altid leveres onsdag.

Bestil en måltidskasse online – vælg selv størrelsen

Hvis du ønsker at bestille en måltidskasse hos Familiemåltider, skal du først vælge, hvilken kasse du ønsker at have. Herefter kan den bestilles online. På hjemmesiden står det skrevet klart og tydeligt, hvad de forskellige kassetyper indeholder. Du kan desuden vælge imellem forskellige størrelser. F.eks. small kasse, medium kasse, large kasse og X-large kasse. Hernæst leverer de den valgte måltidskasse til dig med friske og sunde råvarer. Det hele bliver leveret lige til din hoveddør.

Samtlige måltidskasser fra Familiemåltider vil blive leveret enten mandag eller tirsdag. Der er desuden fri fragt. Sammen med måltidskassen vil der udover råvarerne også være opskrifter på fire forskellige måltider. Disse er alle nemme og simple at lave. På deres hjemmeside kan du desuden se menuen for de kommende uger. Så du kan nemt og hurtigt danne dig et overblik over, hvad måltidskasserne indeholder. Her kan du også se de områder, hvor Familiemåltider leverer. Såfremt det skulle ske, at de ikke leverer til lige netop dit område, skal du tage kontakt til dem, hvorefter du vil komme på en venteliste. De vil herefter kontakte dig hurtigst muligt, så snart det er muligt for dem at levere til din adresse.

Vælg selv, hvor ofte du ønsker at få en måltidskasse

Hvis du ønsker Coop som din leverandør, kan du bestille en måltidskasse på deres hjemmeside. Herefter vil du få både ingredienser og opskrifter leveret til din hoveddør. Når du bestiller, skal du vælge, om der er to eller fire personer i husstanden. Du skal herudover vælge, om du vil have måltidskasser til tre eller fire dage. Det skal samtidig nævnes, at såfremt du ved et uheld mister dine opskrifter, vil du altid kunne finde dem på Coops hjemmeside.

Udover dét er det desuden muligt at vælge økologiske versioner af flere af måltidskasserne, såfremt det ønskes. Coop er i stand til at levere måltidskasser til alle egne af Danmark på nær ikke-brofaste øer. Du skal dog bestille inden torsdag klokken 23:59, såfremt du vil have leveret. Leveringsdagene er søndag, mandag eller tirsdag. Endelig skal det nævnes, at det kan ske, at der vil forekomme få ændringer i forbindelse med helligdage, men hvis dette er tilfældet, vil Coop naturligvis tage kontakt til dig.

Det er nemt og hurtigt at bestille en måltidskasse

Som det fremgår af ovenstående miniguide, er det altså utroligt nemt og hurtigt at bestille en måltidskasse. Dette gælder uanset hvilken forhandler du vælger. Du kan således klare hele bestillingen online på de respektive hjemmesider. Du har desuden mulighed for at ændre i din bestilling efter ønske og behov. Med en måltidskasse vil du kunne få mere overskud i din hverdag til det, der virkelig betyder noget. Herudover vil du få masser af inspiration til nye og lækre retter, som du måske aldrig har smagt før. Der er således mange gode grunde til, hvorfor du bør prøve dette smarte koncept. Det er yderst simpelt, og det tager ikke mere end et par minutter at bestille. Du skal blot vælge den måltidskasse, som falder i din families smag, og som passer i størrelsen. Så er du allerede godt på vej til en sundere hverdag, med nem aftensmad på bordet.

Avatar photo

af Morten | 2. november 2021

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

Det er blevet efterår: Lær mere om sæsonens fisk
Få råd til mere økologi i hverdagen

Blandt andet nævnt her: