Menu

Det er blevet efterår: Lær mere om sæsonens fisk

Vi er nu allerede nået til september måned, og det betyder at det danske efterår for alvor er kommet over os. Til trods for at vejret de seneste uger godt har kunne minde mere om efterårsvejr. Så er det dog først nu, at vi officielt kan sige, at efteråret har ramt landet.

Selvom mange danskere har nydt godt af sommeren og den mad, der medfølger. Som for eksempel grillmad, mad over bål og is i massevis. Så er der stadig masser af lækkert mad og gode opskrifter at se frem til, nu hvor vi er trådt ind i efteråret.

Efteråret i Danmark passer utrolig godt med varmende ovnretter og gryderetter - især, hvis man inkluderer lækre råvarer, der passer til sæsonen. 

Find en måltidskasse med fisk

Det fleste er klar over, at det er super sundt at spise fisk. Faktisk er det noget, som alle bør gøre minimum én gang om ugen. Desværre er dét at inkludere fisk i måltiderne noget, som mange danske familier ikke får gjort sig nok i.

Nogle gange kan det skyldes, at der simpelthen ikke er overskud i hverdagen. Det kan være svært at finde nye og gode opskrifter, som indeholder fisk. En god løsning på det vil kunne være, at man finder frem til en måltidskasse med fisk. Så man på den måde kan være sikker på, at det ugentlige måltid med fisk er i hus.

få fisk i måltidskasse

En måltidskasse med fisk kan være en rigtig god hjælp til at få alle medlemmer i familien til at spise minimum én gang i ugen. Der findes mange forskellige muligheder for måltidskasser. Det handler derfor om at finde frem til den type af måltidskasse, der passer netop til familiens behov. En anden fordel ved måltidskasserne er, at de kommer med de gode og lækre opskrifter for en. Og sørger samtidig for, at opskrifterne automatisk er tilpasset efter årstidens fisk.

De bedste fisk og skaldyr i efteråret

Når man skal blive klogere på, hvilke fisk og skaldyr der er i sæson, så er det en god idé, hvis man tager et kig på en fiskekalender. Når man kigger på en fiskekalender, så kan det selvfølgelig ses som en vejledende guide. Da både mængden og kvaliteten af de forskellige fisk godt kan afhænge af ting udefra. Som for eksempel vejret eller forandringer i vandmiljøet.

En anden stor fordel ved at spise fisk i efteråret er, at fisk også fungerer rigtig godt sammen med andre  råvarer, der også er i sæson. Det vil for eksempel være godt at lave opskrifter, der også indeholder æble, svampe, græskar eller kål.

Få en kvikkasse fra Aarstiderne. Her får du en måltidskasse med de råvarer, der er i sæson. 

måltidskasse med fisk

Billigere at spise fisk i sæson

Det kan godt være dyrt at spise fisk, men man kan gøre det billigere for en selv, hvis man sørger for at købe fisken efter, hvornår den er i sæson. Er fisken opdrættet, i pålæg eller frossen, så ligger prisen naturligvis cirka det samme sted året rundt. Ønsker man i stedet at spise fersk fisk, som i de fleste tilfælde også er i bedre kvalitet, så kan man altså spare penge ved at sørge for, at man køber fisk efter sæsonen.

Avatar photo

af Daniel | 21. september 2021

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

Single i køkkenet
Sådan fungerer måltidskasser

Blandt andet nævnt her: