Menu

Take away

  Familie måltidskasse

  Skønne og velkendte retter med fokus på god smag til alle. Det er nemt at lave, så perfekt til den travle familie med mange gøremål i hverdagen.

  Måltider til

  1 - 5 dage

  Antal personer

  2 - 6 per.

  RABATKODE: Spar 20 % på de 2 første måltidskasser

  Familie måltidskasse

  Fra kr./måltid 42,-
  Bestil måltidskasse

  KvikKassen måltidskasse

  KvikKassen er lavet af bl.a. den kendte TV-kok Louisa Lorang. Maden er utrolig nem at tilberede, og indeholder velkendte retter lavet på en ny og spændende måde. Kassen indeholder en god blanding af både grøntsager, kød og fisk.

  Måltider til

  3 - 5 dage

  Antal personer

  1 - 5 per.

  RABATKODE: Bestil i dag og få en gave til en værdi af 160 kr.

  KvikKassen måltidskasse

  Fra kr./måltid 44,-
  Bestil måltidskasse

  Kokkens Favoritter måltidskasse

  Med en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad, bliver du fri for både at planlægge og gøre daglige indkøb. Du får nemlig leveret måltidskassen direkte til døren, med hurtig, nem og næsten færdiglavet aftensmad. Du skal bruge minimal tid i køkkenet, og kan derfor istedet bruge tiden sammen med dine nærmeste på andre sjove ting.

  Måltider til

  3 / 4 dage

  Antal personer

  1 - 5 per.

  RABATKODE: Spar 20% på din første måltidskasseGælder nye kunder, der ikke har været kunde de seneste 6 måneder

  Kokkens Favoritter måltidskasse

  Fra kr./måltid 42,5,-
  Bestil måltidskasse

  HverdagsBoxen måltidskasse

  Med HverdagsBoxen får du helt op til 4 aftenmåltider, som indeholder kød. Maden består både af klassiske retter du kender, som er for alle, samt helt nytænkte og varierede retter.

  Måltider til

  3 - 4 dage

  Antal personer

  1 - 5 per.

  RABATKODE: 20 % rabat på første abonnementslevering

  HverdagsBoxen måltidskasse

  Fra kr./måltid 50,-
  Bestil måltidskasse

  Den Nysgerrige måltidskasse

  Her leverer Coop Måltidskasser nye spændende retter fra hele verden. En verden af smag åbner sig, og du vil helt sikkert få mad, som du aldrig har smagt før.

  Måltider til

  3 - 4 dage

  Antal personer

  2 / 4 per.

  Den Nysgerrige måltidskasse

  Fra kr./måltid 47,-
  Bestil måltidskasse

  Family Feast måltidskasse

  Family Feast fra Simple Feast byder på økologiske måltider med nem og hurtig aftensmad til dine kødfrie dage. Det er specielt til dig, der ønsker at spise mere klimavenligt. Kassen indeholder velkendte måltider, såsom pita, pizza, bolognese osv., lavet i vegetariske og veganske udgaver. Du kan selv vælge vegetarisk eller vegansk.

  Måltider til

  3 dage

  Antal personer

  2 - 5 per.

  RABATKODE: INTRO1010 % rabat på den første ugekasse

  Family Feast måltidskasse

  Fra kr./måltid 56,-
  Bestil måltidskasse

  Familiekassen måltidskasse

  Med Familiekassen fra Den Grønne Asparges får du mad, som hele familien kan være med på. Der lægges stor vægt på at alle skal kunne spise retterne, samtidig med at de er sunde og velsmagende. Dertil er tilberedningen gjort yderst nem, så du skal bruge max. 30-45 minutter i køkkenet.

  Måltider til

  3 - 4 dage

  Antal personer

  2 - 6 per.

  RABATKODE: introrabat20Få 20 % rabat på din første bestilling

  Familiekassen måltidskasse

  Fra kr./måltid 32,-
  Bestil måltidskasse

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg.

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Alt du nu skal gøre, er blot at tilberede din mad.

Står du (igen) og kigger ind i et gabende tomt køleskab, eller er det bare en dag, hvor du ikke orker at gå i gang med at lave aftensmaden selv? Det kan også være, du får gæster eller skal hygge med nogle venner, og I bare gerne vil have noget nemt.

Takeaway, takeout, fastfood – kært barn har mange navne – bliver et mere og mere populært fænomen herhjemme og flere og flere restauranter, caféer samt salat- og sandwichsteder hopper med på bølgen og tilbyder deres retter som takeaway. Det er en fordel for dig, der gerne vil nyde et lækkert måltid og spise dét, du har lyst til uden at røre en finger selv, hvad angår indkøb og tid i køkkenet. Nogle takeaway-steder skal du selv sørge for at hente den bestilte mad, men efterhånden kan du i de fleste tilfælde få leveret maden direkte til din hoveddør.

Fra snask til sundt

Traditionelt er takeaway typisk forbundet med snaskede retter såsom burgere, pizzaer og en halv grillkylling med pomfritter. Retter, som de fleste foretrækker en søndag med ondt i hovedet ovenpå en lang lørdag. Men i takt med at flere spisesteder er hoppet med på takeaway-vognen, og forbrugerne efterspørger andre alternativer, finder du i dag også et hav af eksempelvis salat- og sandwichcaféer, der tilbyder dig at tage din mad med hjem.

Bor du i de større danske byer, er der naturligvis større udvalg af takeaway-steder. Dette giver også god anledning til at lade komfuret og ovnen forblive slukket og gå på opdagelse i egen by og se, hvad den har at byde på. Det betyder dog ikke, at landets mindre byer ikke har gode takeaway-steder. Det handler blot om at undersøge dine muligheder og finde din favorit.

Forskel på takeaway og junkfood

Som nævnt bliver takeaway ofte forbundet med såkaldt junkfood som en pizza og en burger. Men takeaway er ikke absolut det samme som junkfood. Junkfood refererer til måltidets næringsmæssige værdi, og junkfood er en type mad, der er forarbejdet og indeholder dermed et højt niveau af natrium (salt) og/eller fedt. Derfor ligger junkfood også i den høje ende af kalorietabellen.

Takeaway – som også går under navnet fastfood – er ikke nødvendigvis junkfood. Takeaway er blot en betegnelse for, at det er et hurtigt måltid, du tager med dig. Tænk eksempelvis på, at når du blander en salat og tager den med dig, så er det takeaway. Der er altså ingen grund til at have dårlig samvittighed over at falde i takeaway-vognen, da der er uanede sunde alternativer til junkfood.

Find takeaway-steder i din by

I stort set alle danske byer findes der steder, hvor du kan bestille mad og tage den med dig. Det gælder både restauranter, caféer og pizzeriaer – blot for at nævne nogle eksempler. Hvis du mangler inspiration til, hvor du kan finde takeaway i din by eller den by, du befinder dig i, får du her inspiration til takeaway-steder, som du kan glæde dig til at besøge. Takeaway-stederne er bud på anderledes former for fastfood, og der findes naturligvis også andre steder i de pågældende byer. Det gælder blot om at undersøge, hvad byen har at tilbyde.

Takeaway for enhver i Aalborg

En by, der er et glimrende eksempel på, at takeaway og fastfood ikke udelukkende er lig med junkfood, er Nordens Paris, Aalborg. Over de seneste år er niveauet for takeaway-steder i Aalborg steget markant, hvilket kommer dine smagsløg og din rumlende mave til gode. Er du salatsulten, og vil du gerne have en mættende en af slagsen? Så kan du passende svinge forbi We Feat, der tilbyder salatbowls, smoothies og andre lækkerier. We Feats måltider er udviklet i samarbejde med ernæringseksperter, og maden er hjemmelavet. Derudover kan selv allergikere og personer med intolerancer nyde maden fra We Feat.

Et andet bud på lækker takeaway er SushiMania XO, som er et glimrende alternativ til dig, der elsker sushi, men ikke har tiden til selv at forberede og rulle sushi i weekenden – eller på en almindelig onsdag. Vi kender alle det spanske koncept, tapas, og i Aalborg kan du fra Fandanko få din tapas med hjem. Tapas er den perfekte rammesætter for en hyggelig aften med venner og et godt glas vin, og jeres smagsløg kan blive stimuleret på forskellig vis med de mange småretter. ’Takeaway’ og ’kro’ er ikke just ord, der plejer at hænge sammen. Ikke desto mindre er det tilfældet med Mortens Kro, som eksempelvis tilbyder smørrebrød to go.

Takeaway hitter i Aarhus

Rykker du lidt længere syd på til landets andenstørste by, Aarhus, finder du ligeledes et væld af muligheder inden for takeaway. Flere og flere aarhusianere værdsætter og tyer til takeaway, hvilket tydeligt kan ses på udvalget af takeaway-steder i byen. Flere restauranter og caféer satser på takeout, og det giver dig rig mulighed for at finde det måltid, du har lyst til. Er du mest til en burger, men vil du gerne have en, der lige er kræset lidt mere om? Så kan du passende besøge The Burger Shack, som lægger vægt på høj kvalitet, dyrevelfærd og økologi. Alt sammen pakket ind i et skovhuggertema, der emmer af hygge. Har du lyst til retter, som ligner noget, du selv kunne have lavet? OliNico har hver dag en dagsmenu med bistroklassikere, som du kan tage med hjem.

Skal menuen være en lækker salat, madpandekage eller en sandwich lavet med kærlighed? Både Café Fika og Café Glad er takeaway-steder, som du går fra med god samvittighed. Begge caféer har økologi og bæredygtighed i fokus, og samtidig er begge caféer gode eksempler på steder, hvor takeaway-maden er i den sunde afdeling. Takeaway kaldes, som nævnt, også fastfood, og hvis du gerne vil have noget hurtig mad, men samtidig gerne vil have den hyggelige caféstemning, kan du passende besøge Aarhus Central Food Market eller Aarhus Streetfood. Begge steder byder på mange spændende madboder, hvor der er noget for enhver smag. De oplagte steder at besøge, hvis I er flere, der skal spise sammen, men har lyst til noget forskelligt.

Boom af takeaway i Odense

Også landets tredjestørste by, Odense, er godt med, når det gælder takeaway til den travle hverdag, eller når det skal være lækkert og nemt i weekenden. Odense har meget at tilbyde dig, hvad enten du foretrækker en ægte, italiensk pizza, japansk sushi eller noget spicy, mexicansk mad. Derudover finder du også andre velkendte former for fastfood. Eksempelvis står Burger Anarchy bag nogle af byens bedste burgere, hvor der ikke gås på kompromis med de gode råvarer. Burger Anarchy kan desuden prale med at have vundet prisen for at lave Danmarks bedste festivalburger.

Trænger du til et måltid, der giver varmen, er Soup Stone måske et besøg værd. Her kan du nemlig få – som navnet indikerer – supper, men også andre krydrede retter og sandwiches, du kan tage med hjem. Soup Stone har desuden et smart koncept, som de kalder ’instant ramen’. Det betyder, at du blot skal hælde kogende vand over ingredienserne, når du kommer hjem – wupti, så har du et hurtigt og lækkert måltid. Skal din takeaway være lidt ekstra lækker, kan du besøge Gastroteket. Stedet er mest kendt som værende en restaurant med delikate frokost- og aftenretter, men du kan også få flere af deres retter som takeaway. Eksempelvis kan du bestille et charcuterie-bræt, hvor du får alverdens delikatesser. Perfekt som delemåltid.

Takeaway i hovedstaden

Vi kommer ikke udenom, at København er det sted i Danmark med flest muligheder, når det gælder takeaway. København er spækket med lækre takeaway-steder for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan vælge som takeaway i København, og du støder på lidt af hvert på næsten hvert gadehjørne. Det kan både være uoverskueligt at forholde sig til de mange muligheder, men samtidig kan du glæde dig over, at du med garanti finder noget, du kan lide. På Østerbro finder du eksempelvis Davids Bistro. Her kan du bestille franskinspirerede retter og tage dem med hjem.

Stedet er især en oplagt løsning, hvis I er en familie, der gerne vil have noget lækkert på bordet. Vil du gerne have en pizza, der smager af mere end den fra det lokale pizzeria, er Piccolo Pizzeria et bud – et pizzasted, der (måske) vil lede dine tanker tilbage til en ferie i Italien. Thaimad er også en populær genre inden for takeaway, og hos Green Mango kan du få alle de lækre retter, som det thailandske køkken begærer. Er du i takeaway-humør og gerne vil skrue op for grøntsagerne og de sunde råvarer, er Foodie måske noget for dig. Her tilbyder de både sandwiches og andre retter, som alle er hjemmelavede og lige til at tage med hjem.

Hvad koster udbringning?

Når du bestiller takeaway, skal du være opmærksom på, om maden bliver dyrere, hvis du vælger at få den bragt ud. De fleste takeaway-steder bringer gratis ud inden for en bestemt radius. Ellers bør du overveje, om det er pengene værd at betale dig fra levering, eller om du nemt selv kan hente maden. Derudover kan du også tænke på, hvad maden koster sammenlignet med prisen på udbringningen. Koster dit valgte måltid 60 kr., og koster det 49 kr. at få maden leveret? Omvendt kan det være en glimrende løsning at betale for udbringningen, hvis du bor i den ene ende af byen, men dit favoritsted ligger i den anden ende.

Bestil takeaway online eller via en app

Der er ingen tvivl om, at takeaway er for dem, der gerne vil have et nemt måltid. Derfor skal det selvfølgelig også være nemt at bestille maden. Næsten uanset hvilken type takeaway, du gerne vil bestille, kan du gøre det online eller via en app. Foruden at besøge det specifikke steds egen hjemmeside eller for at bestille maden findes der hjemmesider og apps, der fungerer som en slags ’portal’. Hver hjemmeside eller app indeholder en samling af utallige takeaway-steder. Herunder kan du læse om nogle af de mest populære steder at bestille takeaway online eller via en app.

Bestil takeaway på Just Eat

Du kender formentligt til Just Eat, som er den mest foretrukne takeaway-portal blandt danskerne. Her kan du bestille mad online, og du kan vælge imellem mere end 2.000 steder i hele landet. Uanset om du er til italiensk, kinesisk eller indisk, vil du uden tvivl finde noget fristende på Just Eat. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste dit postnummer, og du vil blive præsenteret for takeaway-muligheder nær dig. Så uanset om du bor i Hjørring, Holstebro eller Helsingborg, kan du enkelt finde dit næste måltid at sætte tænderne i.

Søgningen kan du tilpasse på flere måder; blandt andet køkkentype, afstand til din adresse, om du selv vil hente, eller der er mulighed for at få maden leveret. På Just Eat kan du også altid se anmeldelser af det specifikke spisested, så du kan få et praj om, hvordan kvaliteten er. For at gøre det ekstra nemt at få mad i maven findes Just Eat også som en app. Så kan du bestille, når du er på vej hjem, sidder i bussen, eller når du befinder dig et helt tredje sted.

Få hurtig mad med Hungry

Hungry.dk findes, ligesom Just Eat, både som hjemmeside og som app. Hos Hungry finder du et varieret udvalg af takeaway-mad afhængigt af, hvilken by du bor i. Ikke desto mindre forsøger Hungry at gøre det både billigere og sjovere at finde takeaway – og måske kan du blive fristet til at vælge noget andet, end du plejer og finder en ny favorit. Det betyder blandt andet, at du hos Hungry.dk kan indsamle stempler og herigennem modtage bonusmåltider.

Når du bestiller mad fra en restaurant, bliver du ’belønnet’ for at være en loyal kunde. Når du har indsamlet ti stempler fra takeaway-stedet, får du nemlig et bonusmåltid, som er et gratis måltid hos restauranten. Bestiller du takeaway gennem Hungry, har du mulighed for at få hurtig levering, men skal du alligevel ud ad døren, kan du selv afhente måltidet.

Det nye skud på takeaway-stammen ’Wolt’

Wolt er en forholdsvis ny takeaway-app herhjemme, som er enkel at bruge. Dog kan Wolt på nuværende tidspunkt kun benyttes i større danske byer som København, Odense og Aarhus. Et bestemt antal udbydere er tilknyttet Wolt, og Wolt-app’en søger at skille sig ud fra de andre onlinetjenester, der tilbyder dig en hurtig madløsning. Du kan nemlig både få maden leveret til din adresse eller afhente maden og tage den med som to go. Men du kan også bestille maden gennem app’en og få den serveret direkte, når du sætter dig ved bordet på restauranten. Wolt ønsker at hjælpe deres brugere med at finde nye takeaway-alternativer lokalt. Ved at bruge Wolt kan du altså nyde godt af det, du finder i dit lokalområde.

Når du bruger Wolt-app’en kan du hele tiden følge med i, hvor langt din bestilling er, og dermed hvor længe der er til, at du kan fylde din rumlende mave med god mad. Er du på jagt efter sundere alternativer til fastfood, er Wolt en oplagt løsning at tage i brug, men er du til de mere ’traditionelle’ fastfood-retter, finder du også et udvalg af snaskede og fedte retter. Noget andet smart ved Wolt er, at du kan tjene såkaldte ’credits’. Det betyder, når du gennem Wolt får en personlig rabatkode, kan du videregive den til dine venner. Dine venner får nu 50 kr. i rabat, og hvis de køber mad gennem Wolt, får du selv 50 kr., som du kan bruge næste gang, du bruger Wolt.

Takeaway kombineret med madspild

Det er nok ikke gået din næse forbi, at ’madspild’ er blevet et buzzword i nutidens samfund. Da takeaway og ’stop madspild’ begge er populære fænomener, hvorfor så ikke forene og kombinere dem, så du kan få nem mad og støtte en god sag samtidigt? Der findes efterhånden en del apps, hvor konceptet er, at restauranter, caféer og andre madsteder sidst på dagen laver en takeaway-boks med overskydende mad fra dagen. Disse bokse kan du købe gennem en app til favorable priser. Ved at bruge en af disse apps er der altså to vindere. Den ene er miljøet grundet mindre madspild. Den anden er dig, fordi du kan få et billigt måltid til få penge – og samtidig støtter du et godt formål, hvilket giver plusser på samvittighedskontoen.

Eksempler på takeaway-apps mod madspild

Et eksempel på en app, der kombinerer takeaway og madspild, er ’Too Good To Go’ (TGTG). TGTG samarbejder med restauranter og caféer i større danske byer om at mindske madspild. Gennem app’en kan du nemlig bestille mad, som restauranten eller caféen regner med at have til overs – og prisen kan være helt ned til 20 kr. I TGTG-app’en finder du alt mellem pizza og salat, og du kan også bestille en pose brød fra en bager.

En anden app, der aktivt bekæmper madspild og vil hjælpe dig med at få et hurtigt måltid, er ’Redmaden’. Ved at bruge denne app kan du modtage tilbud fra spisesteder nær dig, når de har lukket. Et tredje eksempel er app’en YourLocal, som ligeledes giver dig tilbud på overskudsmad fra et stort udvalg af lokale og forskellige madbutikker og takeaway-steder i dit nærområde.

Takeaway og allergi

Som allergiker kan det være en udfordring at finde et sted, hvor du kan få takeaway og samtidig passe på dit helbred. Det kan måske ligefrem være, at du som allergiker ikke tør kaste dig ud i takeaway. Dog er flere takeaway-steder efterhånden opmærksomme derpå og tager hensyn til, at personer, der er plaget af allergi, gerne vil have muligheden for at købe takeaway. Det betyder, at du i dag har større chance for at finde et takeaway-sted, der eksempelvis tilbyder glutenfrie og/eller laktosefrie alternativer. Der er ligefrem steder, der brander sig selv på at være glutenfrie. I bunden af menukort vil du også ofte kunne læse, at stedet tager hensyn til allergener, hvis du blot informerer herom.

Takeaway til vegetarer og veganere

Er du vegetar eller veganer, eller kan du godt lide at få kødfrie retter eller prøve noget andet end det vante? Så findes der et utal af takeaway-steder, der profilerer sig med at være vegetariske eller veganske – eller at stedet laver mad til personer, der lever efter disse kostretninger.

Hvor det førhen kunne være en svær opgave at finde vegetariske eller veganske retter på menukortet, har de seneste års fokus på at skrue ned for kødforbruget og op for en mere plantebaseret kost kun bidraget til, at flere takeaway-steder tilbyder plantebaserede retter. Det betyder også, at det ingenlunde er en kedelig og uinspirerende affære at bestille en vegetarisk eller vegansk ret som takeaway.

Nyd takeaway, hvor du vil

Takeaway findes i så mange varianter, at det næsten er en mere besværlig opgave at finde noget, du ikke kan lide, end noget, du gerne vil sætte dig ned og nyde. Takeaway er en perfekt løsning, hvis du har sent fri fra arbejde og ikke orker at bruge tid i supermarkedet og dernæst i køkkenet. Men takeaway er også ideelt til sociale arrangementer eller en hyggeaften med familie eller venner. Fordelen ved at vælge takeaway er, at I ikke behøver at være enige om, hvad der skal være på menuen. I kan hver især vælge jeres favorit. Det betyder også, at i stedet for at bruge tiden sammen på at stå i køkkenet, kan I lave noget andet sjovt sammen eller slappe af. Foruden at takeaway kan tages med hjem og danne rammerne for en rolig stund om spisebordet, er det også en oplagt måde at sørge for maden på, hvis du skal på tur. Står den på picnic i parken, eller skal du ud på en længere køre- eller togtur? Bestil takeaway – nemmere bliver det ikke at tilfredsstille smagsløgene og stille sulten.

Blandt andet nævnt her:

Omtalt af: Dagens.dkComputerworld.dkTrendsOnline.dkConnery.dk