Menu

Måltidskasser test – Find den bedste måltidskasse til dig

Sammenligning af måltidskasser - De bedste måltidskasser

Hos Maaltidskasserne vil vores test af måltidskasser være af 6 forskellige udbydere. For at få sammenligningen så ens som muligt, vil der tages udgangspunkt i en måltidskasse til 2 person / 3 måltider. Ydermere vil der i måltidskasse test tages udgangspunkt i første levering fra udbyderen af måltidskassen, hvilket også betyder at rabatkoderne er medtaget. Rabatkoderne til måltidskasserne, vil fremgå under hver enkel udbyder længere nede på siden.

Der er forskellige rabatkoder alt efter, hvilken udbyder samt måltidskasse det er. 

I test af måltidskasserne vil der blive taget højde for prisen, fragten, hurtighed og økologien.

Følgende udbydere vil være en del af vores test måltidskasser: RetNemt, Hello Fresh, Aarstiderne, Kokkens Hverdagsmad, Simple Feast og Sundtakeaway. Testen vil tage udgangspunkt i en skala fra 1-5 hvor fem vil være bedst.

vind et gavekort til retnemt

33 kr.
Fra kr./pr. kuv.

Spar 30 % på de første 2 måltidskasser

2-6 personer

1-5 dage med måltider
Helle Fresh logo

31 kr.
Fra kr./pr. kuv.

Få 725 kr i rabat på de første 4 kasser. 

2-4 personer

3-5 dage med måltider

34 kr.
Fra kr./pr. kuv.

Spar 20 % på første måltidskasse

2-4 personer

3-4 dage med måltider

Bedste måltidskasser

I denne måltidskasser test undersøger vi nogle af de bedste forhandlere af måltidskasser på det danske marked. For mange danskere er det helt uoverskueligt at skulle forberede et sundt og nærende måltid mad hver eneste aften. Aftensmåltidet kan således hurtigt gå hen at blive en træls pligt for mange. Med en måltidskasse kan du dog hurtigt og nemt få sund mad på bordet hver dag. Her får du leveret en kasse indeholdende råvarer direkte til din dør.

Du slipper således for at handle ind, og retterne er desuden nemme at tilberede. Der findes dog i dag mange muligheder, når det kommer til måltidskasser. Vi vil derfor her præsentere dig for vores måltidskasser test, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken der er den bedste måltidskasse til dig eller din familie.

Test af Aarstiderne

Den første udbyder i denne måltidskasse test – i håbet om at finde den bedste måltidskasse – er Aarstiderne.

Vælg mellem 17 forskellige økologiske måltidskasser. Deres mest populære måltidskasse er "Kvikkassen

Samlet vurdering

Aarstiderne leverer 100 % økologiske råvarer, hvilket også afspejler deres priser. Aarstiderne har et bredt udvalg af måltidskasser, der er alt fra “Livetterne” til “500 kaloriekassen“. Fragtpriserne er til at overkomme, da man ofte bestiller for mere end 170 kr. Nogle af måltiderne tager dog noget længere tid at forberede end andre udbydere. Men elsker du at stå i køkkenet og kæle for råvarer af høj kvalitet, så er en måltidskasse fra Aarstiderne helt sikkert noget for dig.

Rabatkode til Aarstiderne

Få 20 % på din første måltidskasse fra Aarstiderne ved at indtaste AARSTIDERNE20 i indkøbskurven. 

Test af måltidskasse - RetNemt

Test af måltidskasse - RetNemt

RetNemt leverer måltidskasser i næsten hele Danmark på 1-3 faste ugedage alt efter postnummeret.
Hos RetNemt kan du designe din egen måltidskasse efter disse parametre: Hvor familievenlig, hvor hurtigt, hvor sundt og hvor økologisk. Råvarerne er 30-70 procent økologiske. 

Samlet vurdering

Har du en travl hverdag, hvor tingene gerne skal gå lidt hurtigt, så kan en måltidskasse fra RetNemt være en god løsning. Prisen afspejler, hvad du får i din måltidskasse – herunder hurtighed og økologi. Den største fordel ved Ret Nemt måltidskasse er, at du får lov til at designe din måltidskasse lige efter de kriterier du vægter højt, når der skal vælges måltidskasse. Du man få mad til mange personer i mange dage. Prisen er også helt klart til at kunne betale.  

Rabatkode til RetNemt

Få 25 % på de første 2 måltidskasser til Ret Nemt.

Test af måltidskasse Hello Fresh

Test af Hello Fresh

Konceptet med Hello Fresh er, at madlavningen er så overskuelig som mulig. Hver uge kan du vælge i mellem 18 forskellige måltider. 

Samlet vurdering

Hvis du gerne selv vil stå med madlavningen, men ikke gider dagligvareindkøb, så skal du prøve en måltidskasse fra Hello Fresh. De klarer indkøbene for dig, og du får altid lækre og sunde måltider.
Hello Fresh leverer ikke økologiske måltidskasser, hvilket også gør at prisen for deres måltidskasser også ofte er billigere end andre måltidskasser.
Så hvis du eksempelvis er studerende, og gerne vil spare tid på madlavningen så vil en måltidskasse fra Hello Fresh være et oplagt valg til dig.

Rabat til Hello Fresh

Spar op til 349 kr. på de første 4 leveringer. (Udgangspunkt i 2 personer / 3 måltider).

Test af måltidskasse simple feast

Hos Simple Feast kan du vælge i mellem to måltidskasser Family Feast” eller Season Feast. Begge måltidskasser kan vælges vegetarisk og vegansk og er 100 % økologiske. Måltidskassen fra Simple Feast er færdiglavet mad, så du skal blot varme maden. Det tager maks. 15 minutter.

Samlet vurdering 

Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet, og gerne vil have alle råvarer økologiske, du vil gerne spise måltider uden kød samtidig med at maden hurtig skal være færdig – Så skal du vælge en måltidskasse fra Simple Feast. Her er maden færdiglavet, alle råvarer er økologiske og du får enten vegetariske eller veganske sunde måltider.

Rabatkode til Simple Feast

Få 4 x 75 kr. i rabat ved dine fire første leveringer fra Simple Feast. 

Test af måltidskasse - Simple Feast
Test af måltidskasse Kokkens hverdagsmad

Test af Kokkens Hverdagsmad

Hos Kokkens hverdagsmad kan du vælge i mellem 2 forskellige måltidskasser. “Kokkens grønne kasse” og Kokkens familiekasse.

Måltidskassen fra Kokkens Hverdagsmad er færdiglavet. Maden skal blot varmes og det vil ikke tage mere end 20 minutter. 

Samlet vurdering

Hvis du ønsker en måltidskasse, hvor du skal gøre minimalt, hvor maden kun skal varmes og samtidig gerne vil spise flere grøntsager, så er en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad et oplagt valg for dig.
Med en måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad får du simple lækre hverdagsretter. Det er alt fra veggie schnitzel til grillet BBQ kyllingebryst.

Rabatkode til Kokkens Hverdagsmad

Du kan få 20 procent på din første måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad. 

Test af måltidskasse sundtakeaway

Sund Takeaway

Vi slutter denne måltidskasser test af med Sundtakeaway, hvor du får leveret færdiglavet og sund mad lige til din hoveddør. 

Sundtakeaway har måltidskaserne Familiepakken, Vægttabskassen, Hverdagskassen og "Bootcamp
Den sidste nævnte er en 3 dages juicekur. 

Samlet vurdering

Hvis du gerne vil kickstarte din nye sunde livsstil, og gerne vil have hjælpe til at komme i gang. Så skal du vælge en måltidskasse fra Sundtakeaway. De hjælper ikke kun med et enkelt måltid, men kan stå for alle dagens måltider. 
Du kan få måltider til alle uges måltider. Det vil sige, at du stort set aldrig mere behøver at bruge tid på at handle ind og lave mad selv igen, og denne ekstra tid kan du således vælge at bruge på noget andet.

Rabatkode til sundtakeaway

Få 50 % rabat på din første levering af "Familiekassen" fra Sundtakeaway.

Få mere tid i din hverdag med en måltidskasse

De fleste danskere i dag har en travl hverdag med karriere, børn, hund og hus, og det kan således være svært at skulle planlægge et sundt måltid mad hver dag, handle ind til det og lave det. I vores måltidskasser test er det klart at den største fordel ved en måltidskasse, at du dermed slipper for dette, så du på den måde får mere tid i din dagligdag, som du kan bruge på noget vigtigere. Når du bestiller en måltidskasse, bliver den leveret direkte hjem til din hoveddør, så den står klar til dig, når du kommer hjem fra arbejde.

Herudover følger der enkle opskrifter med, så du nemt vil kunne lave et velsmagende og nærende måltid mad til din familie på ingen tid. En anden fordel ved måltidskassen er, at du heller ikke behøver at handle ind så ofte, og du vil således spare mange penge på unødvendige impulskøb, og endelig vil du få afprøvet en helt masse nye retter, som du med garanti aldrig har smagt før. Med vores måltidskasser test håber vi du har fundet en løsning, der passer til lige præcis dit behov.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken måltidskasse du skal vælge, så kan du tage et kig på hele vores udvalg her 

Populære måltidskasse

Med lækre måltidskasser kan du få leveret frisk frugt og grønt lige til døren. Når du er færdig efter en lang dag på jobbet og mest af alt har lyst til at tage hjem og slå benene op, behøver du ikke tænke på at handle, fordi køleskabet er tomt. Med måltidskasserne følger også opskrifter. Så skal du blot skal åbne hoveddøren, bære kassen ind på køkkenbordet.

Så kan du let trylle en sund og lækker aftensmad frem. Hvis dette lyder som drømmescenariet for dig og din familie i en travl hverdag, så kan måltidskasser helt klart være værd at undersøge nærmere. I dag kan du nemlig få måltidskasser med alt – grøntsager, frugt, fisk og så videre. Du kan altså få leveret lige præcis det, du har brug for.

Hvorfor måltidskasser?

Det er ikke uden grund, at de lækre måltidskasser er blevet så populære. Ikke nok med at kasserne er fyldt med lækre råvarer, så sparer de dig og familien for en masse tid. Noget af det smarte ved løsningen er nemlig, at I ikke behøver at bruge tid på at handle eller planlægge. Med kasserne følger nemlig opskrifter, der passer til råvarerne, så du undgår madspild. Hver uge kommer der nye opskrifter, så der er altså også masser af inspiration at hente med denne løsning. De fleste leverandører af måltidskasser leverer til hele landet. Så du kan få friske råvarer bragt lige til døren, lige meget hvor i landet du bor.

Når måltidskassen bliver leveret lige til døren, kan du pludselig bruge al den tid, du tidligere brugte på at gøre indkøb og planlægge madplaner, på at være sammen med din familie, slappe af eller lave det, du allerbedst kan lide. Endnu et plus ved måltidskasserne er, at du i langt mindre grad kommer til at lave impulskøb, fordi du ikke længere køber ind så ofte. Det er ikke en fordel, man forventer, men det kan spare dig for overflødige kalorier og en del penge.

test af måltidskasse

Forny din madglæde

Hvis du tidligere har forbundet madlavning med en pligt, fordi det krævede for meget tid i en travl hverdag, så er det med en måltidskasse, at du kan genfinde din madglæde og øge dine evner i et køkken. Du får inspiration til helt nye måder at tilberede forskellige råvarer, når du hver uge modtager opskrifter med kasserne. Du lærer desuden at være mere kreativ i køkkenet, fordi kassernes indhold typisk er bestemt af årstiderne.

Så du lærer at bruge sæsonens frugter og grøntsager. I takt med at du bliver dygtigere og dygtigere i køkkenet, vil du også opleve, at du bliver mere glad for at gå i køkkenet og eksperimentere med nye retter. Hvis du ønsker at udfordre dig selv, kan du også vælge en måltidskasse, der indeholder råvarer, du ikke selv ville have købt. Det kan være, at du i en måned vil forsøge dig med vegansk mad, low carb eller retter fra alle verdenshjørner. Dette gør du ved ikke bare at vælge den klassiske måltidskasse, men én af de mere specielle.

Økologi vinder frem

Hvis økologi står dit hjerte nært, så er der heldigvis mange af leverandørerne, der også tror på, at økologi er det bedste for både dig og naturen. Her i Danmark er mange meget bevidste om sundhed og økologi. Vi har faktisk verdensrekorden for at have den største andel af økologisk salg i detailhandlen. Leverandørerne af måltidskasserne er helt med på, at danskerne går op i økologi. Derfor leverer mange af virksomhederne kasser med rene økologiske varer eller med en overvejende grad af økologi.

Endnu en fordel ved måltidskasserne i forhold til miljøet og bæredygtighed er, at de familier, der får måltidskasserne, oplever markant mindre madspild i deres hjem. Dette skyldes til dels, at du ikke laver lige så mange impulskøb. Det er også fordi, at kasserne indeholder afmålte råvarer i forhold til opskrifterne. Når du handler i supermarkederne, kan du nogle gange kun få store poser eller bundter af en bestemt vare, selvom du måske kun skal bruge en meget lille mængde i din madlavning. Derved risikerer du, at grøntsager eller andre varer med kort udløbsdato ender med at blive smidt ud.

Let at være vegetar eller veganer

Vegetarisk og vegansk mad bliver mere og mere populært blandt danskerne, og derfor vinder det selvfølgelig også frem i måltidskasserne. Det kan være alt fra dyrevelvære til bæredygtighed eller velvære for egen krop, der er grunden til, at man lever en vegetarisk eller vegansk livstil. Når man ikke spiser kød og fisk og måske heller ikke mælkeprodukter, er det nogle helt andre fødevarer, man forbruger.

De vegetariske og veganske måltidskasser gør det let, fordi der er den rette mængde af de forskellige produkter til madlavningen. Hvis du drømmer om at springe ud som vegetar eller veganer eller har prøvet det for en kort stund, kan det også være en god indgangsvinkel. Opskrifterne og måltidskasserne giver dig inspiration til, hvordan du kan sammensætte din kost uden produkter fra dyreverdenen.

Penge at spare

De seneste år er konkurrencen mellem forskellige virksomheder med måltidskasser steget, hvilket du som forbruger kan udnytte til din fordel. Når du skal sammenligne priser for de mange udbydere, er det kuvertprisen, du skal se på. Den gør det nemlig nemmest at danne sig et overblik. For de fleste måltidskasser gælder det, at jo flere personer du bestiller til, og jo flere måltider ad gangen, desto billigere bliver det. Der er tidligere lavet undersøgelser for, hvor meget man kan spare ved at vælge den billigste udbyder.

Ved en sammenligning af seks forskellige virksomheder viste det sig, at der var 14 kroner i forskel per person per måltid på den billigste og den dyreste måltidskasse. For to personer betyder det, at de på årsbasis ville kunne spare 5824 kroner, hvis to personer benyttede sig af kassen fire gange om ugen. En af udbyderne kører med et tilbud, der ville give en prisforskel på hele 8320 kroner.

Avatar photo

af Camilla | 14. januar 2024

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

9 Dages Juicekur

Blandt andet nævnt her: