Menu

Madspild

Bekæmp madspild i Danmark 

De fleste mennesker kender sikkert til begrebet madspild, da alle i et eller andet omfang selv har lavet madspild. Nogle mennesker tænker meget over madspild i Danmark, mens andre mennesker ikke rigtigt tænker over konsekvenserne ved madspild på samme måde. Hvis du ønsker lidt fakta om madspild, kan vi fortælle dig, at der hvert år bliver smidt mere end 500.000 tons mad ud i Danmark. Det svarer til mindst 8,4 milliarder kroner. Det er rigtig mange penge. Derfor er det med god grund, at der i Danmark er kommet et større fokus på, hvordan vi kan bidrage til meget mindre madspild. Så vi kan spare nogle penge og passe bedre på miljøet. Bekæmp madspild, ikke kun i de private husholdninger, men også i fødevareindustrien. Her der er rigtig meget madspild i processen fra produktion til salg.

Hvis du har en tendens til at smide meget mad ud, så er det et tydeligt tegn på overforbrug. Du er nødt til at skride til handling for at undgå madspild. En af måderne, hvorpå du kan være med til at mindske madspild i Danmark, er ved at købe måltidskasser. Læs med videre herunder og bliv klogere på, hvordan du ved hjælp af måltidskasser kan bidrage til meget mindre madspild i Danmark.

 

Tilpas din måltidskasse til antallet af personer

En af fordelene ved måltidskasser er bl.a., at du kan tilpasse din måltidskasse til antallet af personer i din husstand. På den måde får I ikke tilsendt mere mad, end I har brug for i hjemmet. Og dermed kan I undgå madspild. Hvis I i nogle uger er færre eller flere mennesker til spisning, end I plejer at være. Så kan I også altid justere jeres måltidskasser løbende, så det hele tiden passer med antallet af personer. Dette er en kæmpe fordel, da du dermed aktivt selv kan være med til at undgå madspild.

stop madspild

Tilpas din måltidskasse efter din smag

Stop madspild ved at tilpasse din måltidskasse lige efter din smag. Vælg kun de retter, du kan lide, for så undgår du at stå tilbage med nogle retter, som du ikke kan lide.- Og som du måske ender med at smide ud. Det er altid godt at kaste sig ud i nye retter og få udvidet sin kulinariske horisont, men hvis det er på bekostning af mere mad, er det måske ikke helt det værd.

madspild

Nøje udvalgte mængder

En anden måde, hvorpå måltidskasser er med til at mindske madspild i Danmark, er ved de nøje udvalgte mængder. I dine måltidskasser får du altid kun tilsendt de præcise mængder ingredienser, som du har brug for til at tilberede en bestemt ret. På den måde står du ikke tilbage med en masse madvarer, som du alligevel ikke får brugt, og som så bare ender med at blive smidt ud. Mængderne i måltidskasserne er nøje udvalgte og tilpasset, så du lige nøjagtig har de ingredienser, som du skal bruge til at lave en lækker og velsmagende ret.

Køb ikke unødvendige varer

Med måltidskasser undgår du også at købe unødvendige madvarer. Det kan i sidste ende kan betyde, at du kan spare penge på dit madbudget. Når du benytter dig af måltidskasser, er du med til at undgå mad spild, og du kan spare en masse ture til supermarkedet. Hver gang du er ude at handle, ryger der som regel altid en håndfuld unødvendige varer i kurven. Noget som du egentlig ikke har behov for, og det kan du altså undgå ved at købe måltidskasser.

Avatar photo

af Camilla | 19. juni 2022

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

Hvilken vin skal du vælge til din fisk?
9 Dages Juicekur

Blandt andet nævnt her: