Menu

Få råd til mere økologi i hverdagen

Det er ingen hemmelighed at økologi, er blevet en stor del af hverdagen hos mange danskere. Men der findes stadig mange, der synes at økologi er alt for dyrt, og derfor fravælger økologi i supermarkedet. Men økologisk mad behøver ikke nødvendigvis at ødelægge dit budget. Der findes et hav af økologiske måltidskasser. Nogle økologiske måltidskasser, kan godt være en smule dyre end andre, men det er også fordi at alt er økologisk. Herunder også købet. Økologisk kød er oftest dyre. Men mere om det senere.

I dette blogindlæg vil vi komme ind på nogle af fordele der er ved at spise økologisk, og hvordan du kan begynde at implementere mere økologi i din hverdag uden at det skal ødelægge dit budget. 

Hvorfor spise økologisk i hverdagen?

Der findes flere og flere danskere der spiser økologisk eller i hvert fald delvist økologisk. Vi kender sikkert alle sammen nogle, som ikke spiser andet end økologisk og som føler de bliver syge, hvis maden ikke er økologisk og andre der ikke helt stoler på, hvorvidt det kan betale sig at spise økologisk. Herunder vil vi forklare, hvorfor det kan være en fordel at spise økologi.

Økologiske frugt og grøntsager

Der er nogle fordele ved at spise økologi. Landmænd med ikke økologiske råvarer bruger sprøjtegifte i form af ukrudtsmidler og andre kemiske stoffer til at bekæmpe insekter. Det betyder også, at hvis du køber ikke økologiske råvarer, så får du også råvarer der indeholder kemiske rester. 

Så hvis du vil undgå at fylde kroppen med unødvendige kemiske stoffer, så kan du prøve en økologisk måltidskasse. 

Hos Eat-Grim kan du få en frugtkasse, der indeholder frugt og grøntsager, som ellers ville være blevet smidt ud, fordi de ikke lever op til de kriterier der er, for at kunne sælges i dagligvarebutikker. 

På den måde gør du noget godt for miljøet og samtidig spiser du allerede delvist økologisk. Det er win-win

økologiske frugter

Økologisk kød

Hvis du gerne vil begynde at spise mere økologisk, så vil det være en god idé at begynde med grøntsagerne. Er du fuldstændig med på den vogn, kan du begynde at spise økologisk kød. Økologisk kød er oftest dyre end andet kød, men det har også sine helbredsmæssige fordele. Det er ikke kun ved frugt og grøntsager at der bliver kemiske stoffer, det gælder også ved dyr. 

Helt basalt set er det heller ikke godt for miljøet at bruge alle de kemiske stoffer. Det ender i grundvandet og forurener hele økosystemet. 

Er du stadig ikke helt hug på, at købe en økologisk måltidskasse, så kan du prøve nogle af vores andre måltidskasser, som kun er delvist økologiske eller slet ikke. 

Se vores udvalg af måltidskasse her.

Du har nu fået et indblik i, hvorfor det er en fordel at spise økologisk eller i hvert fald delvist økologisk. 

Synes du stadig, at det er en smule dyrt at købe økologiske varer, så kan du optage et hurtigt lån. 

Et hurtigt lån betyder at du får pengene med det samme. Det er dog vigtigt at du ved, at du på sigt kan betale lånet ud igen. Hos Morebanker.dk kan du sammenligne lån, så du er sikret det bedste og billigste lån der passer til dine behov.

planlæg dine måltider

Planlæg dine måltider

Det kan være en stor omvæltning, hvis du ønsker kun at spise økologisk. Der er også nogle der vil mene, at det er meget dyre og derfor også en tung post i budgettet. Men det behøver det ikke at være. 

Hvis du er god til at planlægge dine måltider og skærer en lille smule ned for kødforbruget. Så er det ikke dyrt at spise økologisk. 

Virker det uoverskueligt at planlægge dine måltider, så anbefales en måltidskasse. Her er retterne enten færdiglavet eller er opskrifterne nøje beskrevet og du slipper for indkøbene. 

Avatar photo

af Camilla | 9. marts 2022

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

Sådan fungerer måltidskasser
Hvilken vin skal du vælge til din fisk?

Blandt andet nævnt her: