Menu

Saftpresser, slow juicer eller blender

Sådan laver du lækre juicer med den rigtige saftpresser, slow juicer eller blender.

Lækre juicer og friske smoothies laver du nemt med den rigtige maskine, men hvilken maskine skal du vælge og hvad er forskellen?

Du vil gerne lave smoothies

Du er glad for smoothies og nu vil du gerne lave dine egne favoritter i køkkenet. Smoothies laver man normalt i en blender, en klassisk en af slagsen er fint, men i de senere år er der også kommet særlige smoothieblendere – kun til at lave lækre smoothies. Men er det nemmere og får man bedre smoothies?

Du kan sagtens lave smoothies i en almindelig blender, det er ingredienserne der er vigtigst, men der er også nogen fordele ved at bruge en smoothieblender. Ikke mindst at du kan tage smoothis med dig lige fra maskinen. Det er super smart.

Smoothies er ikke juice, for i smoothies blender du frugten – du får altså både juice og frugtkød i en.

Du vil gerne i gang med at juice

Der er flere muligheder hvis du vil have et glas frisk juice derhjemme. Der er selvfølgelig den klassiske frugtpresser til fx appelsiner, men vil du have større glas juice med flere slags frugter og grøntsager, så har du to muligheder – slowjuicer og saft-centrifuge.

Saftcentrifuge

De mest solgte juicepressere har normalt været af denne type. Saftcentrifugen bruger typisk en “slynge” der moser frugten ved at spinne den hurtig rundt i en centrifuge – deraf navnet. Saft og frugtkød bliver så opsamlet i forskellige containere.

Der er ikke noget galt med en saftcentrifuge, som er hurtig og priseffektiv, men nogen mener at man ikke får lige meget af saftens gode indhold med. Det skyldes at centrifugen udvikler varme når den bruges og varmen nedbryder næringsstoffer og enzymer gennem oxidering. Ifølge andre eksperter er der dog ikke gode beviser for dette. Ikke desto mindre, så er der altså mange der har denne holdning.

Slow Juicer

Den mest populære juicepresser. En slow juicer er en juicepresser der virker ved at presse og mase juicen ud. Det tager længere tid, men udvikler ikke varme, så juicen bevarer flere af sine gode næringsstoffer (hvis vi altså skal tro på den forklaring). Slowvjuiceren minder mere om de maskiner de professionelle bruger. Prismæssigt er denne type juicepresser også ofte dyrere, men der findes budgetmodeller også.

En slow juicer er simpelthen en bedre maskine, men også dyrere. Så hvad du køber kommer helt an på hvor meget du vægter pris modsat kvalitet. Lad os slå fast, en saftcentrifuge laver også glimrende juice. Påstanden om at enzymer og næringsstoffer nedbrydes er kontroversiel, så lad ikke det afskrække dig fra at købe en saftcentrifuge.

For og imod

Det er ikke kun – den mulige – mindre optagelse af næringsstoffer der adskiller en slowjuicer fra en saftcentrifuge. Støj er en anden. En saftcentrifuge larmer lige meget som en blender, mens en slowjuicer er næsten lydløs. En slowjuicer kan også håndtere nødder som mandler eller cashewnødder, perfekt til fx mandelmælk. Du bevarer også langt mere frugtkød med en slowjuicer, som så for eksempel kan bruges til kager eller andet.

Saftpresser

  • Billigst
  • Hurtigt
  • Nem at rengøre

Slowjuicer

  • Mere frugtkød
  • Flere næringsstoffer
  • Larmer ikke
  • Presser flere typer (fx nødder)

Blender

  • Laver smoothies, ikke juicer
  • Kan også bruges til andre ting
  • Billig
Avatar photo

af Daniel | 11. marts 2021

Sådan kommer du i gang

Vælg leverandør

Vælg din ønskede leverandør af måltidskasser fra vores store udvalg

Få leveret til døren

Vores leverandører leverer din måltidskasse lige til din hoveddør.

Tilbered maden

Tilbered maden - dette tager oftest blot 15-30 min.

Sunde og lækre juice
Veganer

Blandt andet nævnt her: